safer internet day

Safer Internet Day – Biztonságos Internet Nap

Csatlakozz Te is hozzánk 2022. február 8-án, kedden, amikor megtartjuk a Biztonságos Internet Napját. A Safer Internet Day-t idén 19. alkalommal tartják meg és szerte a világon sok-sok programot szerveznek ennek keretében. Ez a nap 2022-ben is arra szólít fel, hogy csatlakozz egy közösséghez, tegyél meg minél többet azért, hogy internet biztonságosabb és jobb hellyé váljon mindenki, de különösen a gyermekek és a fiatalok számára.

Az évek során a Biztonságos Internet Nap mérföldkővé vált az online biztonsági naptárban. Az EU SafeBorders projektjének kezdeményezéseként 2004-ben indult, és az Insafe hálózat az egyik legkorábbi akciójaként 2005-ben vette át. A Safer Internet Day a hagyományos földrajzi övezetén és mára világszerte mintegy 200 országban és területen tarták meg, szerveznek ezen a napon programokat a biztonságosabb internet érdekében.

Az internetes zaklatástól a közösségi hálózatokon át a digitális identitásig minden évben a Safer Internet Day célja, hogy felhívja a figyelmet a felmerülő online problémákra.

Safer Internet Day Magyarországon

A Biztonságos Internet Nap alkalmából a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), mint a Safer Internet Program magyarországi konzorciumvezetője a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Orczy úti Kollégiumában internetbiztonsággal kapcsolatos programot szervez.
A programról további információkat az NGYSZ honlapján a gyermekmento.hu weboldalon olvashattok.

A Safer Internet Day megtartását Magyarországon a Fiatalok Digitális Biztonságáért és Tudásáért Alapítvány is támogatja.

A szerveződés weboldala a www.saferinternetday.org címen érhető el.

3 2 votes
Article Rating
Iratkozz fel
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes komment
0
Van véleményed? Írd meg!x